23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen fraråder at spise kinesiske kager og slik

Flere lande melder om fund af melamin i fødevarer indeholdende mælkebestanddele produceret i Kina. Fødevarestyrelsen fraråder derfor at spise kinesiske kager, chokolade, slik, energidrikke og andre fødevarer produceret i Kina med indhold af mælkebestanddele.
Fødevarestyrelsen indførte lørdag 27. september 2008 importforbud mod mælkeerstatninger fra Kina, og har samtidig indført importkontrol af kinesiske fødevarer indeholdende mælkebestanddele. Alle produkter tilbageholdes ved importøren og kontrolleres for indhold af melamin. Kun produkter med indhold under grænseværdierne kan herefter sælges på det danske marked.

Der er nu i enkelte europæiske lande og i lande uden for EU fundet melamin i kinesiske kager, chokolade og snackfødevarer som f.eks. müslibarer og energidrikke m.v. Fødevarekontrollens rejsehold har fundet flere kinesiske produkter, der er sendt til analyse for melamin. Fødevareberedskabsenheden følger udviklingen og indberetningerne om fund fra andre lande.

Fødevarestyrelsen anbefaler på denne baggrund, at forbrugerne ikke spiser fødevarer fremstillet i Kina som indeholder mælkebestanddele. Fødevarer er normalt mærket med, hvor de er fremstillet. Forbrugerne kan selv kontrollere disse oplysninger på emballagen, hvis de vil undgå produkter fremstillet i Kina.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078