23948sdkhjf

Dårligt vejr påvirker Carlsberg i Rusland

Carlsberg må sande, at udviklingen på det russiske marked er mindre positiv end først ventet. Bryggeriet nedjusterede fredag sit vækstskøn for Rusland.
Carlsberg informerer i en fondsbørsmeddelelses om udviklingen i den russiske forretning i 3. kvartal.

Det russiske marked vurderes at have haft en mindre tilbagegang i forhold til 3. kvartal 2007, især som følge af særlig dårligt vejr i store dele af regionen.
Dette har især været gældende for den sidste halvdel af kvartalet. Volumenudviklingen, specielt i lavpris-segmenterne, har endvidere været påvirket
af stigende priser samt tillige den i den seneste tid stigende volatilitet på de globale markeder.

Carlsbergs russiske volumen var lidt lavere end i 3. kvartal 2007, og dermed på linie med den estimerede markedsudvikling.

- Vi har fortsat vores fokus på premium-produkter og som følge heraf er de i 1. halvår sete trends for såvel premium-produkter som generel prisudvikling fortsat i 3. kvartal. Dette har ført til en tocifret stigning i nettoomsætningen i lokal valuta og overskudsgraden i Rusland er forøget i forhold til 3. kvartal 2007, skriver de i meddelelsen.

For 2008 forventes nu en vækst for det russiske ølmarked på 1-2%. De fundamentale betingelser for fortsat vækst i Rusland er uændrede og danner
grundlag for en årlig vækst på 3- 5% på mellemlang sigt samtidig med at markedet vil se en fortsat stærkere efterspørgsel efter premium-produkter.

Kilde: Carlsberg

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079