23948sdkhjf

Royal Unibrew forklarer nedjustering

Royal Unibrew uddyber nu årsagerne til den nedjusterig, som selskabet meldte ud for en uge siden.
Bryggeriselskabet uddyber i en fondsbørsmeddelelse årsagerne til den markante nedjustering.

Polen
Den i forbindelse med halvårsregnskabet omtalte nedgang i omsætningen i begyndelsen af 2. halvår 2008 i Polen er fortsat, skriver selskabet. Den faldende omsætning i juli måned blev tilskrevet månedens usædvanlige vejrlig, men på nuværende tidspunkt forudses afsætningen på det totale polske marked i årets sidste halvår, at vise fald i forhold til samme periode i 2007.

I talien
Det samlede marked for øl i Italien har udvist fald i 2. halvår 2008, og det skønnes, at den totale afsætning i det for Royal Unibrew betydningsfulde italienske HoReCa-marked år til dato er faldet 5-6 % i forhold til sidste år. Ceres-produkterne har fastholdt markedsandelen i det vanskelige marked.

Danmark
Endeligt var drikkevaremarkedet i Danmark i august skuffende. Dette gjaldt i særdeleshed læskedrik-segmentet, der samlet faldt med 18 % i forhold til samme måned sidste år. Det vurderes at Royal Unibrew fortsat i 2. halvår 2008 har udbygget markedsandelene i Danmark.

Ovennævnte forhold er de væsentligste årsager til den af selskabet pr. 29. september 2008 udmeldte ned-justering af årets resultat før skat og særlige
poster med ca. 50 mio. DKK, nemlig fra 220-260 mio. DKK til 180-200 mio. DKK.

Særlige poster
Særlige poster (engangsomkostninger, der væsentligst omfatter omkostningerne i forbindelse med luk-ning af bryggeriet i Århus (Danmark) og omlægningen af den danske distributionsstruktur) ventes for-øget med ca. 20 mio. DKK (fra 50 mio. DKK til 70 mio. DKK). Forøgelsen af de særlige poster skyldes dels hensættelse til fratrædelsesordning i forbindelse med ændring i selskabets ledelse og dels øgede omkost-ninger, væsentligst hidrørende fra ændringen af den danske distributionsstruktur.

Samlet nedjusterede selskabet således forventningerne til årets resultat før skat, men efter særlige poster med ca. 70 mio. DKK fra 170-210 mio. DKK til
110-130 mio. DKK.

Kilde: Royal Unibrew

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063