23948sdkhjf

Aarhus inviterer verden hjem til middag

Fødevarefolk fra 50 lande inviteres til ”Dinner with Danes” i næste uge
I dagene 19.-23. juni er Aarhus rammen for et verdensmøde, hvor over 450 topforskere, industrifolk og studerende fra mere end 50 lande sætter fokus på fremtidens fødevareudfordring.

Som en del af konferencen har arrangørerne i Danish Food Cluster skabt eventen ”Dinner with Danes”. En aften, hvor konferencedeltagerne inviteres inden for i private aarhusianske hjem.

Dermed er der skabt en unik platform for at vise verden, hvad der bliver serveret til middag i Aarhus - og hvad ordret "hygge" betyder, konstaterer arrangørerne.

- Det er et ganske simpelt koncept, men opbakningen har været helt overvældende. Både fra almindelige borgere, der gerne vil være værter, og fra de forskere, studerende og industrifolk fra hele verden, der kommer til Aarhus, fortæller projektchef Nikolai Milman fra Danish Food Cluster, der står bag ideen.

Første gang i Danmark

De mange internationale gæster er i Danmark for at deltage i IFAMA World Conference, der hvert år bliver holdt et nyt sted i verden. Efter at have været så eksotiske steder som Sydney, Shanghai og Cape Town kommer IFAMA for første gang til Danmark for at se nærmere på den danske fødevareklynge, der er verdens tredjestørste.

Danish Food Cluster, der er lokal vært for begivenheden, har grebet lejligheden til at skabe nye relationer på tværs af lande.

- Mange af deltagerne har aldrig været i Danmark før, så vi ville gerne give dem en hyggelig oplevelse, og det var aarhusianerne heldigvis med på. Og selv om vi har understreget, at det ikke handler om en 3-rettersmenu og dyre vine, har mange valgt at gøre noget særligt ud af aftenen, siger Nikolai Milman.

Han nævner en familie fra Malling, der på mandag skal til Aarhus for at fejre deres datters fødselsdag på en restaurant – de har valgt at invitere to internationale gæster med.

Over 90 værtsfamilier har sagt ja til at bringe internationale gæster med hjem til middag.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078