23948sdkhjf

Glycom gør klar til at producere fremtidens modermælkserstatning

"Revolutionerende" nyhed skal give samme sundhedsmæssige kvaliteter som den ægte vare
Den ægte vare har hidtil været den kunstige overlegen, når det drejer sig om modermælk, men nu er det lykkedes den danske biotekvirksomhed Glycom at lave en ingrediens, der ifølge Glycom er revolutionerende og giver erstatningen de samme sundhedsfremmende karakteristika som den naturlige modemælk.

Glycom har udviklet en ingrediens, som kan tilsættes modermælkserstatningen, og som angiveligt styrker barnets immunforsvar i samme grad som traditionel modermælk.

Lyngby-virksomheden er i fuld gang med at forberede produktionen i laboratorium og udviklingscenter og regner med at kunne producere for alvor midt i 2017. Det sker på en helt ny fabrik i Esbjerg - en fabrik, der har ingeniørvirksomheden Process Engineering som totalrådgiver.

Milliardforetagende

Process Engineering er specialister i at rådgive om og implementere produktionsanlæg til fødevare- og procesindustrien.

- Produktet går en meget lys fremtid i møde. Det siger næsten sig selv, at et produkt, der er så vitalt globalt set, har næsten uanede muligheder, konstaterer Poul B. Jakobsen, der er direktør hos den rådgivende ingeniørvirksomhed, i en pressemeddelelse.

Når produktionen er oppe at køre, forventer Glycom, at virksomheden i løbet af en årrække bliver et milliardforetagende og blandt de 50 største virksomheder i Danmark. Virksomheden har allerede i dag en stor trecifret millioninvestering i ryggen, med blandt andre Danica Pension som investor.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063