23948sdkhjf

Det handler om smag, smag og smag

Forbrugerne skeler ikke til, hvilken snackvariant der er sundest eller indeholder færrest E-numre.
Der er kort sagt tre parametre at tage hensyn til, når Kims udvikler nye snackvarianter, fortæller direktør Kim Munk.

Smag, smag, smag.

Og så kan det godt være, at Kims gennem de senere år har arbejdet målrettet med at gøre sine produkter sundere - ikke sunde, understreger den administrerende direktør Kim Munk - ved at erstatte palmeolie med solsikkeolie og nedbringe antallet af E-numre.

Men i sidste ende er det smagen, der sælger produktet.

Gamle travere som sourcream & onion og den gode gamle chip med salt er fortsat blandt de mest populære varianter på hylderne, men Kim Munk understreger, at en del af forklaringen på virksomhedens stigende omsætning de senere år er, at man har ramt plet med de nye produkter.

Om det så er de såkaldte fritter, crunch cuts med gitterstruktur eller de meget populære blandingsposer som Jubilæumsmix og Jørgens Favoritmix.

- Vi har været dygtige til at ramme forbrugernes ønsker og behov, og det har været med til at fastholde momentum, lyder det fra Kim Munk, som tilføjer, at virksomhedens forskellige nye produkter har det med at ryge i top 10 over bedst sælgende varianter inden for deres respektive produktkategorier, siger Kim Munk.

Danskerne guffer nødder

Han konstaterer, at danskernes snackforbrug hverken er faldet eller steget de senere år. Det ligger ganske stabilt.

Men vi er skam åbne for nye produkter. Især nødder har forbrugerne fået smag for gennem de seneste 10 år, hvilket har betydet tocifrede vækstrater for denne produktgruppe.

Saltmandler og Kims blanding af salte nødder og søde, tørrede frugter sælger således rigtig godt, fortæller Kim Munk.

Nødder er da også ét af de produkter, som Kims under det nye navn Orkla Confectionary & Snacks vil satse endnu mere på fremover. Ikke bare i form af den gode gamle peanut, men også som chokoladebar - bare med det lille salgstwist at hos Kims er der tale om nødder med chokolade. Ikke omvendt.

- Vi tager udgangspunkt i, at vi er verdensmestre i at håndtere nødder. Vi har en nøddefabrik her i Søndersø, og det er det, vi blev sat i verden for for 51 år siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079