23948sdkhjf

Gyldne gevinster ved honning-robotter

Jakobsen A/S forventer store fordele ved nyt fuldautomatisk pakke- og palleteringsanlæg
Honning-producenten Jakobsens A/S i Aulum mellem Herning og Holstebro investerer i automationsteknologi fra fynske Egatec. En ny pakke- og palleteringsrobotterne skal både øge kapaciteten, produktiviteten og skåne medarbejderne for støj og belastende, monotone opgaver.

Det fortæller Jakobsen A/S, som ser frem til, at det udelukkende er robotter, der skal pakke råhonningen i kartoner og derefter anbringe dem på pallerne. Det kommende fuldautomatiske pakke- og palleteringsanlæg fra Egatec på Fyn bliver stillet op i næste måned.

Solid vækst

Det nye anlæg skal gøre det muligt at indfri virksomhedens mål om at vækste med mellem 15 og 25 procent i løbet af de kommende to-tre år.

- Det er et ambitiøst mål, men jeg mener bestemt også, det er realistisk. Vi kan allerede nu se, at vi er meget tæt på at kunne indfri de mål, vi har sat os for næste år, har direktør og hovedaktionær i Jakobsens A/S Helle Reinevald tidligere sagt til ‘Alt om Herning’.

Hun ser frem til, at medarbejdere slipper for det tunge og ensformige arbejde med at hælde honning over i kartoner og samtidig flytter palleteringsrobotterne til et nyt rum, så støjen bliver elimineret.

Det er primært eksporten til de europæiske lande syd for grænsen, som Jakobsens satser på at udvide.

Aulum-virksomheden er i forhandlinger med flere store detailhandelskæder. Der er pt. 27 medarbejdere ansat hos Jakobsens A/S.

Helle Reinevald forventer, at investeringen i det fuldautomatiske pakkeri vil være tjent ind i løbet af tre-fire år. Selve løsningen er også designet til at kunne vokse sammen med virksomheden.

- Den løsning, vi har valgt fra Egatec, er nærmest konstrueret som et Lego-sæt, så vi let kan lave en udvidelse af det, betoner Jakobsens produktionsdirektør Rene Cederkrantz.

Jakobsens partnerskab med Egatec inkluderer også en helt ny wrap-around-løsning, om udvikles i et tæt samspil mellem Jakobsens emballageleverandør, Egatec og Jakobsens egne teknikere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078