23948sdkhjf

To hotdogmestre blev vippet af pinden

Nye danmarksmestre i både den moderne og den traditionelle kategori
Danmarks bedste til at lave moderne hotdogs er ikke længere Jeppe Foldager fra restaurant Alberto K.

Han har vundet Hotdog DM de seneste to år i forbindelse med Food Festival i Aarhus, men i år måtte han afgive titlen til Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro.

Blandt ingredienserne i Paul Cunninghams vinder-hotdog var grillet majsbrød, pølse med Grambogård-gris, bønner, chili, spidskommen, majscreme, guacemole, grillet ferskensalsa, koriander og scállion, fortæller TV2 Østjylland.

Også i afdelingen for traditionelle hotdogs var der tronskifte. Efter tre sejre i træk måtte Brian Flink Pedersen, Pølsemageriet i Silkeborg, erkende, at dommerne i år bedre kunne lide en hotdog lavet af John Michael Jensen fra Johns Hotdog Deli ved Hovedbanegården i København.

Der var også hæder til årets mest innovative hotdog . Den kom fra den aarhusianske Restaurant Hærværk, som havde erstattet pølsen med en grillet agurk og brugt salatblade i stedet for brød. På toppen var der revne, tørrede oksehjerter.

Overskuddet fra publikums køb af hotdogs gik til Børnefonden, som i år kan glæde sig over, at der blev indsamlet 235.000 kroner.

Også pris til To Øl

En anden hæder, som blev uddelt på Food Festival, var Øl og Mad Prisen 2016, og den gik til bryggeriet To Øl.

Prisen blev uddelt af Danske Ølentusiaster, som begrundede valget med, at To Øl tænker mad og øl sammen på det absolut højeste niveau.

Da Tore Gynther og Tobias Emil Jensen, bryggerne bag To Øl, åbnede bryggerikomplekset Brus i København i år, var restauranten Spontan en del af Brus sammen med bar, butik og bryggeri.

Køkkenchefen på Spontan er østrigske Christian Gadient, som To Øl hentede fra Michelin-restauranten Marchel på Hotel D'Angleterre i København.

- På restaurant Spontan er det øllet, som er i centrum. Øllet indgår i maden og designes til maden. Der er et ølkort, ikke et vinkort. Vinen hører under ølkortet. Vinen er underordnet øllet, og den slags oplever man desværre aldrig på luksusrestauranter, sagde Anne Lise Knørr, formand for Danske Ølentusiaster, i sin tale til vinderne.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063