23948sdkhjf

Chips: Bedste resultat nogensinde for Thorsen

Kartoffelleverandøren ser nu resultatet af stor investering
Thorsens Chipskartofler, der er storleverandør af kartofler til den europæiske chipsindustri, kom ud af regnskabsåret 2015/16 med det bedste resultat nogensinde: Resultatet efter skat blev på 5,8 millioner kroner, hvilket er næsten fem millioner bedre end året før og over otte millioner bedre end i 2013/14.

I regnskabet konstaterer ledelsen da også, at resultatet er særdeles tilfredsstillende og betydeligt bedre end forventet.

Kartoffelgrossisten i Sunds i Midtjylland har nu en egenkapital på godt 33 millioner kroner.

Ifølge direktør Erik Thorsen er succesen resultatet af en målrettet, ekspansiv strategi. I 2012 foretog virksomheden sin hidtil største investering på en udvidelse og modernisering af produktionsanlægget for 26 millioner kroner.

250 millioner poser chips

- Den strategi, vi lagde dengang, har vi faktisk fulgt, og resultaterne viser sig nu med al tydelighed. Det var en meget ambitiøs plan, og hele vores organisation har knoklet for at følge den, så det er dejligt, at succesen nu er i hus, konstaterer direktøren.

Den årlige omsætning er øget fra cirka 50.000 tons til cirka 90.000 tons chipskartofler på blot fire år. Den nuværende mængde svarer til cirka 250 millioner poser chips.

Stigningen i omsætningen er primært sikret i kraft af en satsning på markedet for chipskartofler til Sydeuropa. Det åbner samtidig op for, at nye avlere har mulighed for at træde ind i virksomheden, der er delvist ejet af leverandørerne.

I sæsonen 2015/2016 blev der sat yderligere turbo på salget som følge af en ekstraordinær mangelsituation i Ukraine og Norge, hvor mange chipskartofler var helt uanvendelige på grund af en kort vækstsæson.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078