23948sdkhjf

Soy4you-salg også en succes for Future Food Innovation

Midtjysk innovationsprojekt glæder sig over Orkla-handlen

Denne uges nyhed om, at serieiværksætteren Poul Agger har solgt Agger Foods til fødevaregiganten Orklas selskab Naturli' Foods, skaber glæde hos innovationsprojektet Future Food Innovation i Aarhus.

Future Food Innovation var således helt fra begyndelsen i 2011 med til at udvikle de sojabaserede fødevarer med navnet Soy4you, der er kernen i Agger Foods 

Innovationschef i Future Food Innovation Gyda Bay er da også fuld af beundring over for udviklingen i Soy4You:

- Udvikling og værdiskabelse i små virksomheder kræver viden, kompetencer og kapital; derfor er væksten hos Agger Foods samt udbredelsen af de innovative produkter i danske supermarkedskæder imponerende, konstaterer hun.

Før han tog fat på Soy4you, stod Poul Agger bag Naturli’ Foods, som han grundlagde i 1988 og gjorde til et førende brand inden for vegetabilske mejeriprodukter. Han solgte Naturli’ Foods til den norske Orkla-koncern i 2008 og fortsatte som administrerende direktør frem til 2010.

- Lærerigt og spændende

Med Agger Foods og Soy4you-brandet begyndte han at udvikle produkter og måltidsløsninger, der kan erstatte animalsk kød på grund af det høje proteinindhold.

Ifølge Gyda Bay har Soy4you-produkterne ramt plet i forhold til det voksende marked for vegetabilske alternativer:

- Det har været både lærerigt og spændende at følge selskabets udvikling. De har virkelig formået at skabe et produkt, som imødekommer den voksende efterspørgsel på proteinrige produkter, der ikke er baseret på dyr, siger hun.

Ud over at hjælpe med midlerne til udvikling af de nye Soy4you-produkter har Future Food Innovation også hjulpet Poul Agger med viden og kompetencer, adgang til test af produkterne på sygehuse samt synlighed, blandt andet på den aarhusianske Food Festival.

Bag Future Food Innovation står et konsortium bestående af seks parter fra den danske fødevareinnovation: Agro Business Park, Institut for Fødevarer og MAPP Centret ved Aarhus Universitet, VIFU, Teknologisk Institut, Danish Food Cluster og Væksthus Midtjylland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093