23948sdkhjf

Vilsund Blue i ø-opkøb

Køb af muslingefirma åbner døre til grossistmarkedet

Vilsund Blue, en af landets største producent af muslinger og østers med hovedsæde i Nykøbing Mors, har købt Seafood Rømø.

Opkøbet skal styrke Vilsund Blue´s position på både hjemme- og eksportmarkederne.

- Det er et perfekt match. De muslinger Seafood Rømø lander kommer fra Lillebælt, den jyske østkyst samt Isefjorden og er lidt større end dem, vi lander fra Limfjorden, siger administrernde direktør Søren Mattesen, Vilsund Blue.

5 nye arbejdspladser
Købet betyder, at produktionen på Rømø flyttes til Nykøbing Mors, hvor Vilsund Blue har tre produktionsanlæg.

- Dermed får vi en bedre udnyttelse af vores produktionsanlæg året rundt, påpeger Søren Mattesen.

Vilsund Blue har 70 medarbejdere i Nykøbing Mors og forventer, at opkøbet forøger medarbejdertallet med fire-fem heltidsansatte.

Overtagelsen sker pr. 1. februar 2017. Produktionen ventes at være flyttet til Nykøbing med udgangen af februar.

Vil udbygge positionet i ind- og udland
Vilsund Blue er i dag stærke på konsumentmarkedet, mens Seafood Rømø er stærke på grossistmarkedet indenfor ferske produkter i Danmark.

- Opkøbet åbner nye døre for os på grossistmarkedet, men også på eksportmarkedet. Vi er stærke i Danmark, resten af Skandinavien samt har en mindre eksport til blandt andet Frankrig. Seafood Rømø er stærke på det store tyske muslingemarked, og det vil selvfølgelig styrke vores markedsposition, siger Søren Mattesen.

De hidtidige ejere af Seafood Rømø, Ole og Thomas Daugaard Sørensen, vil fortsætte deres fiskeri uforandret efter opkøbet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079