23948sdkhjf

Højere mælkepris giver mangel på oksekød

Antallet af slagtninger er faldet markant

Den stigende mælkepris kan nu for alvor mærkes på tilførslen af dyr til Danish Crowns kreaturslagterier. I den seneste uge har flere kunder derfor ikke fået leveret de mængder af specielt hakket oksekød, som de havde bestilt, oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Det er en højst usædvanlig situation på den her tid af året, og vi er selvfølgelig ærgerlige over ikke at kunne levere det, kunderne efterspørger. Omvendt er det positivt for vores ejere, at mælkeprisen nu er på et niveau, som gør, at de holder køerne længere i stalden, siger Finn Klostermann, der er CEO for Danish Crown Beef.

Hen over efteråret 2016 blev der slagtet rigtig mange køer, men i takt med at prisen på mælk er steget, er antallet af slagtninger faldet markant. I januar var der en nedgang på cirka fem procent, fortæller slagterikoncernen.

Dyre udskæringer nok
- Det er ikke første gang, vi står i den her situation, og præcis det samme gør sig faktisk gældende over det meste af Europa. Samtidig er det en udfordring, at der er en enorm efterspørgsel på hakket oksekød, men der er slet ikke et tilsvarende salg af de dyre udskæringer som mørbrad og højreb.

- Derfor er der ikke på nuværende tidspunkt belæg for at hæve afregningen for dyrene væsentligt, hvilket ellers er det, der typisk skal til for at tiltrække flere dyr, siger Finn Klostermann.

Eksporten til Sydeuropa forløber i øjeblikket pænt, men også her samler interessen sig ifølge Danish Crown om den forreste del af kreaturet og udskæringer til årstidens simreretter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078