23948sdkhjf

Opkøb af tysk slagteri skal give flere kroner i kassen

Danish Crowns køb af Teterower Fleisch er nu godkendt af den tyske konkurrencemyndighed

Danish Crown har nu fået godkendt sit opkøb af kreaturslagteriet Teterower Fleisch i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern af den tyske konkurrencemyndighed Bundeskartellamt.

Dermed bliver Danish Crown det femtestørste kreaturslagteri i Tyskland.

Slagteriet omsætter for ca. 1,1 milliard kroner om året, slagter 110.000 kreaturer årligt, har 187 medarbejdere og har hidtil været privatejet. Firmaet har også svine- og lammeslagtning, men fokus ligger på kreaturaktiviteterne.

- Den tyske virksomhed passer fornemt ind i Danish Crowns nye 4WD-strategi, hvor vi specielt for oksekødsdivisionen ønsker, at den skal vokse og udgøre en større andel af Danish Crowns samlede aktiviteter, siger CEO Jais Valeur i en pressemeddelelse.

Danish Crowns oksekødsdivision har i dag også betydelige slagteaktiviteter i den nordtyske by Husum, hvor der slagtes tæt ved 90.000 kreaturer årligt.

Planen er at drive Danish Crown Beefs eksisterende slagteaktiviteter i Husum og nyerhvervelsen i Teterow som en integreret enhed med fokus på specialisering og udnyttelse af salgssynergier mellem de to selskaber.

20 procent økoslagtninger
Sidder man som andelshaver i Danish Crown, vil udvidelsen mod syd ifølge slagteriet få en positiv effekt.

- Der er ingen tvivl om, at udvidelsen sker med et overordnet mål - nemlig at tjene penge til Danish Crown. Vi har ingen forpligtelser i området, og derfor går vi ind i opkøbet med en kommerciel tilgang, siger kommerciel direktør for Danish Crown i Tyskland Flemming Christensen.

Omkring 20 procent af kreaturslagtningerne på Teterower Fleisch består af økologiske dyr, men her er det ikke slagteriet, der ejer kødet.

- Alle de økologiske slagtninger er lønarbejde, hvor kødet bliver sendt retur til dem, der har betalt for slagtningen. Der er altså tale om ren forretning, der skaber penge i kassen, siger Flemming Christensen.

Den lokale ledelse i Teterower Fleisch fortsætter uændret med det formål at fastholde den stærke, lokale forankring af virksomheden, dog suppleret med ledelseskræfter fra Danish Crown Beef.

Overtagelsen forventes at ske med virkning fra 3. april.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062