23948sdkhjf

Byggeplads har sin egen kantine

Det nye Rigshospital byder på ni sammenbyggede pavilloner til håndværkermad

Kantineforhold på byggepladser er typisk lidt trange og kræver madpakke.

Men ikke på  Rigshospitalet i København - dér er der på byggepladsen for Det Nye Rigshospital opbygget en fælles kantine med 130 pladser og stort køkken

Det giver blandt andet lune frikadeller og frisk salat i byggepladsens kantine, hvor byggepladsspecialisten Ajos A/S har leveret kantinen i pavilloner fuldt færdigt indrettet med godkendt køkken klar til at tage i brug.

Der er sammenbygget ni pavilloner og plads til 130 personer samtidig i kantinen. Der er særlige krav fra Fødevarestyrelsen til køkkenet med vaske, loftsbeklædning, hygiejneforhold og så videre - alt sammen opfyldt ved levering af den færdige kantine, fortæller Ajos i en pressemeddelelse.

- Aldrig oplevet så gode forhold
Kim Hansen er tømrer på byggepladsen, og han bruger kantinen næsten dagligt.

 - Jeg køber som regel min mad i kantinen, og der er rigtigt gode forhold. Der er rart at være, og køkkenforholdene er i orden, så alt kommer på køl med det samme. De fleste af mine kolleger køber maden i kantinen, men jeg har også en kollega, som selv har mad med, fortæller Kim Hansen.

 - Jeg har tidligere arbejdet på andre store byggepladser, og jeg har aldrig oplevet så gode forhold som her. Det er første gang, at der er så pæne forhold, tilføjer han.

Kantinen bliver benyttet både om morgenen og til frokost. Det er primært bygningshåndværkere, der anvender den.

Entreprisechef Lars Muldbak fra Ajos ser kantineforholdene som en vigtig del af indretningen af en byggeplads:

 - Dette er alternativet til, at folkene sidder i de små velfærdsfaciliteter i deres skure. Når man kommer ind i denne kantine, virker det fuldstændig som et permanent byggeri. Kantinen har højt til loftet, store vinduer og er isoleret ligesom en bolig. Man får fuldstændig fornemmelsen, som om man kommer ind i kantinen i enhver anden virksomhed, siger Lars Muldbak.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078