23948sdkhjf

Lej en kok-projekt får ny kapital

Neat Meal tilbyder private at få en professionel kok hjem i køkkenet

Hungry Group, der står bag takeaway-portalen Hungry.dk, har købt 45 procent af den aarhusianske start-up-virksomhed Neat Meal.

Neat Meal er en onlineportal, hvor danskerne har mulighed for at booke og leje professionelle kokke og restauranter til såkaldte private dining-oplevelser i eget hjem – en slags Airbnb for kokke.

- Et simpelt koncept, hvor kokken frembringer fantastisk mad i private omgivelser og giver værten tid til at koncentrere sig om sine gæster. På blot tre måneder har konceptet vist, at der er et kæmpehul i markedet.  Efterspørgslen har overgået alle forventninger, konstaterer Hungry Group i en pressemeddelelse.

Morten Larsen, der er stifter og bestyrelsesformand i Hungry Group, forklarer opkøbet med, at hans virksomhed gerne vil sprede forretningen og blive en større del af danskernes måltidsløsninger.

- Markedet for private dining boomer, og vi tror på, at det bliver en af de helt store gastronomiske tendenser de kommende år, siger han.

Morten Larsen ser også et internationalt potentiale i Neat Meal. Det betyder blandt andet, at Hungry Groups store erfaring med opbygning, skalering og internationalisering af online markedspladser skal i spil, når Neat Meal i løbet af et års tid skal udover Danmarks grænser.

Tre-fire bookinger om dagen
Den 30-årige gourmet-kok Jacob Bülov Espensen stiftede sammen med partneren Christoffer Tellefsen Neat Meal i december sidste år. Neat Meal har ifølge pressemeddelelsen allerede aftaler på plads med 140 danske kokke, som langsomt skal kobles på. Lige nu er 18 kokke/restauranter tilgængelige på platformen.

Med Hungry ved bordet er ambitionen i løbet af 2017 at levere private dining-oplevelser for over 10 millioner kroner.

- Vi havde egentlig regnet med, at vi skulle ud og skabe et marked selv, men der har vi heldigvis taget fejl. Selv om vi overhovedet ikke har markedsført os, ligger vi langt over den forventede omsætning, og vi har allerede nu tre-fire forespørgsler om dagen, fortæller Christoffer Tellefsen.

Kuvertpriserne hos Neat Meal spænder fra 325 til 1.100 kroner.

Restaurationsbranchen har taget godt i mod konceptet, der blandt andet har aftaler med Michelin-kokke hos Kokkeriet i København og Rene Mammen fra Substans i Aarhus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094