23948sdkhjf

Unødvendig emballage belaster miljøet

Mange fødevarer pakkes al for godt ind og skader dermed miljøet unødigt.
Danmarks Tekniske Universitet har sammen med 24.dk testet emballage på otte helt almindelige fødevarer. Det viser sig, at mere end to tredjedele er pakket ind i unødig emballage. Det skriver 24.dk i dag.

- Produkterne viser, at producenterne unødvendigt pakker deres varer ind i ekstra emballage. Det belaster miljøet, siger Michael Zwicky Hauschild, der er professor i miljøvurdering af produkter fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU)

Ifølge hans beregninger betyder mængden af overflødig emballage på de undersøgte varer, at miljøet belastes med 16 kilo CO2, i det tilfælde, at du køber varerne en gang om ugen i et år. Det er en miljøbelastning, der svarer til at køre næsten 100 kilometer i bil.

De testede dagligvarer var æbler, bind, bolsjer, tandpasta, mælk, peberfrugt, burgles chips og kiks.

Kilde: 24.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125