23948sdkhjf

pH-elektrode til kontakt med fødevarer

Produktnyhed: Insatech A/S kan nu levere godkendte pH-elektroder til kontakt med fødevarer til processer, hvor EU forordning 1935/2004 skal være overholdt.
Hamiltons Easyferm Food pH-elektrode er udviklet til fødevare-, bryggeri- og medicinal-brancen hvor kravene til materialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer strammes mere og mere.

En pH-elektrode indeholder en elektrolyt-væske der hele tiden siver ud i din process. Dette har til formål at slutte en elektrisk kreds mellem pH-elektroden og mediet, således at mediets kemiske ændringer giver udslag i en potential-forskel, der omsættes til en pH-værdi. Ifølge EU forordning 1935/2004 må denne elektrolyt ikke afgive stoffer til fødevarer i mængder, der kan frembyde en fare for menneskers sundhed eller forårsage en uacceptabel ændring af fødevarens sammensætning eller forringelse af deres organoleptiske egenskaber.[1]

Hamiltons Easyferm Food pH-elektrode indeholder den nye Foodlyte elektrolyt der i forbindelse med 1935/2004 forordningen er godkendt og testet af TÜV Rheinland Produkt Und Umwelt GmBH. Foodlyte elektrolytten er smags- og lugt-fri og er ikke skadeligt for mikro-organismer[2]

Easyferm Food tåler CIP, damp sterilisering og autoklavering ved tryk op til 6bar og temperatur op til 135°C som den velkendte Easyferm Plus pH-elektrode. Ydermere er elektroden sanitær iht. EHEDG, og elektrolytten er tryksat, så der ikke kan trænge medie ind i selve elektroden.

[1] Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1935/2004.
[2] Testet og godkendt af MDT (Medical Device Testing GmBH Ochsenhausen) iht. EN ISO 10993-5 og USP 31, 2008 kapitel 87.

Kilde: Insatech A/S - www.insatech.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081