Højere ambitioner for rapportering om bæredygtighed
I disse dage skrues der op for ambitionerne i fødevarebranchens virksomheder kloden rundt. På en konference hos Danisco i København er en stribe internationale firmaer og NGO’er samlet for at diskutere, hvordan ambitionsniveauet for rapportering af bæredygtighed i fødevarebranchen kan hæves og gøres mere fødevarespecifikt. I sidste ende vil det være til gavn for forbrugere, virksomheder, miljø, medarbejdere og leverandører.
- Vi skal have en bedre og mere nuanceret rapportering. Lige nu arbejder vi med at få flere detaljer om fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og forsyningssikkerhed med i retningslinjerne, men vi tager også fat på områder som energi- og vandforbrug. Og det kan faktisk godt betale sig for virksomheder, at de oplyser om etiske, sociale og miljømæssige udfordringer, fordi det styrker deres troværdighed over for kunderne, siger Liselotte Carlsen, Project Manager hos Danisco.
Danisco har selv lige fået topkarakteren A+ for sin seneste bæredygtighedsrapport. Karakteren gives for, hvor detaljeret og åbent virksomheden rapporterer om både gode og dårlige sager. Det betyder, at der er mere fokus på, om en virksomhed åbent fortæller om for eksempel sit energiforbrug og sætter sig mål for forbedringer end på, om selve forbruget er for stort eller lille.
På GRI-konferencen deltager udover Danisco blandt andre General Mills (USA), Bunge (Brasilien), Nestlé (Schweiz), International Union for Conservation of Nature, Children’s Advocacy og Verdensnaturfonden WWF.
Kilde: Danisco