23948sdkhjf

Nyt termometer til overvågning af fødevaresikkerhed

Metric Industrial har udviklet et nyt instrument, der kombinerer det velkendte IR-termometer med en indstiksprobe, så det både er muligt at måle overflade- og kærnetemperatur.
FoodProPlus er navnet på det nye vidunder, der henvender sig til alle, der er omfattet af HACCP-reglerne.

- Instrumentet er designet specielt til kontrol af fødevarer og kan udføre meget præcise, berøringsfrie temperaturmålinger i området –35 til +275°C, skriver virksomheden i en pressemeddelelse og forklarer videre:

- Instrumentet er forsynet med en HACCP zoneindikator, som klart angiver forskellen mellem sikre og usikre fødevarertemperaturer. Målingerne aktiverer enten en grøn (sikker) eller en rød (usikker) lampe over temperaturdisplayet, som indikerer hhv. at maden kan bruges til servering eller at der bør træffes foranstaltninger i retning af at forhindre at fødevarerne bliver ødelagt.

For at inspicere en mistænkt fødevare grundigere er FoodProPlus forsynet med en udfoldelig kontaktprobe til måling af de kritiske interne fødevarertemperaturer i området 40° - 200°. Herudover er instrumentet forsynet med en timer, der kan monitorerer kogetid, køletid og den tid, som emnet har været eksponeret for HACCP-kritiske temperaturer i. Displayet viser endvidere kontinuerligt den højeste temperatur der forekommer under scanningen.

Instrumentet leveres med certifikat vedr. sporbar kalibrering, der er brugeres garanti for at netop dette instrument viser et korrekt måleresultat med en meget lille, men veldefineret usikkerhed.

Kilde: Metric Industrial A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082