23948sdkhjf

Vi spiser for 6.500 på kro og café

2016 slog alle tidligere rekorder for udespisning

DR Penge har i et nyt tv-program fra 29. marts sat fokus på udespisningen, og forbrugerne spiser på restaurant og køber mad på farten som aldrig før. Det kan endda måske betale sig at spise ude i stedet for at lave maden selv, lyder det i udsendelsen.
 
I programmet fremgår det, at hver dansker i snit udespiser for 6.500 kr. om året, eller lidt mere end 500 kr. per måned på restauranter, cafeer, pizzeriaer, madboder mv.

Samlet set blev der spist for 42 mia. kr. på restauranter, cafeer, pizzeriaer mv. i 2016, viser beregninger fra brancheorganisationen Horesta.

Så stort et beløb har danskerne aldrig tidligere brugt på at spise ude.

– 2016 er et rekordår for de danske restauranter. Aldrig tidligere er danskerne gået så meget ud og spise – og aldrig tidligere har vi haft så mange turister som har spist ude, siger adm. direktør i HORESTA Katia K. Østergaard til DR Nyheder, der fortæller, at det både er restauranter, cafeer og pizzeriaer, der har haft stigende omsætning.

Flere overnattende turister
Ifølge Dansk Handelsblad og DR har det danske turismeerhverv sat rekord i 2016, fremgår det af nye tal fra VisitDenmark, der viser, at danske og udenlandske turister lagde 51,6 mio. overnatninger i Danmark sidste år, en fremgang på 5 pct. i forhold til 2015.

Fremgangen skyldes til dels, at Danmark nu for alvor er kommet ud af krisen og til dels, at madsteder er blevet mere tilgængelige, hvor flere restauranter, cafeer og mobile madboder har gjort det lettere at spise ude.

Se programmet sendt 29. marts 2017. Kan ifølge DR ses indtil 31. januar 2018:

https://www.dr.dk/tv/se/penge/penge-tv/penge-2017-03-29 

Du kan hente den samlede analyse hos Horesta. Den koster dog penge.

http://shop.horesta.dk/store/danskernes-udespisevaner-i-2015/c-24/p-193 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093