Mindre farve i fødevarer
EU’s fødevaresikkehedsmyndighed EFSA har revurderet seks azofarvestoffer, og forskerne i EFSA har på den baggrund nedsat grænsen for det anbefalede daglige indtag af tre af stofferne.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen har presset EU-Kommissionen for at få fremskyndet revurderingerne af de seks stoffer, der blandt andet kan bruges i slik og sodavand. Revurderingen ligger nu klar, og fødevareministeren vil følge op på, at de videnskabelige vurderinger bliver ført ud i virkeligheden.
- På baggrund af EFSAs nye vurderinger, har Fødevarestyrelsen allerede kontaktet EU-kommissionen for snarest muligt at få de fælles EU-regler tilpasset den nye viden, siger Eva Kjer Hansen, der pointerer at de revurderede farvestoffer stort set ikke bliver brugt i Danmark.
Allerede tilbage i 2007 informerede Bryggeriforeningen og DI-fødevarer om, at danske virksomheder stort set ikke anvender azofarvestoffer, og at de få, der anvender stofferne arbejder på at finde alternative løsninger.
Kilde: Fødevarestyrelsen