23948sdkhjf

Dansk enzymproducent holder sig i vækstsporet

Chr. Hansen noterer sig en solid vækst i nyt regnskab

Enzymproducenten Chr. Hansen fortsatte sin vækst i første halvår af sit skæve regnskabsår. Det viser regnskabet, der netop er offentliggjort.

Omsætningen voksede i halvåret med 13 procent til 501,1 millioner euro, mens nettoresultatet steg med 28 procent til 97,9 millioner euro.

Chr. Hansen sælger enzymer til en stribe industrier, deriblandt fødevareindustrien.

- Med et solidt resultat i første halvdel af 2016/17 er vi godt positioneret til at levere på vores ambitioner for året. Både Food Cultures & Enzymes og Natural Colors leverede stærk organisk vækst og forbedret rentabilitet, skriver administrerende direktør Cees de Jong i regnskabet.

Bag væksten ligger blandt andet vækst i markederne for fermenteret mælk i Asien og Mellemøsten og en stabil vækst i det globale ostemarked.

Også markedet for probiotiske mælkedrikke, hvor Chr. Hansens enzymer bliver brugt, steg solidt, beretter koncernen.

Set geografisk trak Nordamerika fra med en vækst i salget på 26 procent. Det var godt hjulpet af opkøb, men selv uden lød den organiske vækst på 12 procent.

- Der var en stærk vækst i ost, fermenteret mælk, kød, sundhedsprodukter, sundhedsprodukter til dyr og naturlige farver, skriver Chr. Hansen i regnskabet.

Chr. Hansen solgte for 170,6 millioner euro i Nordamerika i første halvår.

Selskabet forventer, at året som helhed også vil byde på en pæn vækst.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078