Meyer tvunget til at lukke i New York
Mad-iværksætteren Claus Meyers kulinariske eventyr i New York er igen blevet slået ud af kurs.
De lokale sundhedsmyndigheder har efter et kontrolbesøg, hvor Meyers restaurant Norman blev taget i at overtræde en stribe hygiejneregler, valgt midlertidigt at lukke spisestedet, skriver FødevareWatch.
Lukningen kommer, efter at Claus Meyer for tre uger siden måtte smække dørene i til Michelin-restauranten Agern på ubestemt tid i New York efter en vandskade.
Restauranten Norman, som skulle være mesterkokkens næste nordiske madeventyr i den amerikanske stat, er et fælles projekt mellem Claus Meyer og den svenske Michelin-kok Frederik Berselius.
"Fødevare-kontaktoverflade ikke ordentligt vasket, rengjort og renset efter brug," nævner sundhedsmyndighederne i sine kontrolbemærkninger, viser en gennemgang af New York City Department of Health and Mental Hygeine's inspektioner, som FødevareWatch har foretaget.
Også personalets personlige hygiejne er "utilstrækkelig", og inspektørerne påpeger tilsmudsede beklædningsdele, og at personalet ikke bærer passende hårbånd i de dele af restauranten, hvor maden bliver forberedt. Derudover nævner myndighederne, at de fandt mad, som ikke var "beskyttet mod en potentiel forureningskilde under opbevaring, forberedelse, transport, fremvisning eller service."
Ifølge Meyers USA-organisation er grunden til, at Norman måtte lukke, ikke hygiejnekritikken, men fordi myndighederne kræver ekstra byggetekniske foranstaltninger. Det drejer sig om to svingdøre i barkonstruktionen, så der ikke er uhindret passage mellem arbejdsområde og gæsteområde, og en hævet væg bag køkkenbaren.