23948sdkhjf

Danish Crown vil vende slagtekrisen med tilskud

Slagtegrisene skal tilbage til danske slagterier. Derfor tilbyder Danish Crown nu sine nuværende andelshavere et såkaldt væksttillæg på 50 øre kontant for hvert kilo ekstra leveret grisekød. Det skal få svineproduktionen i Danmark til at vokse, skriver slagtekoncernen i en pressemeddelelse.

- Der kommer masser af grise til verden ude på de danske gårde, men alt for mange af dem eksporteres. Folketinget har vedtaget en Landbrugspakke og en tilskudsordning til nye slagtegrisestalde. To konkrete tiltag, der kommer erhvervet i møde. Det ønsker vi fra Danish Crowns side at bakke op om, så derfor kommer vi med vores egen vækstpakke. Og vi har faktisk en tro på at udviklingen kan vendes, så der igen bliver stigende aktivitet ude på slagterierne, skriver Jais Valeur, direktør i Danish Crown, i pressemeddelesen.

Danish Crown forventer, at tilførslen af slagtesvin vil falde med 6 procent i 2017, og det vil uundgåeligt føre til, at et slagteri i Danmark vil lukke inden for et år.

Jais Valeur anfører, at det fald i tilførslerne gør det svært at levere i de mængder, som Danish Crowns kunder på verdensmarkedet efterspørger.

Det nye væksttillæg suppleres med en udvidelse af en tilskudsordning til nye producenter af smågrise tilegnet det britiske marked. Samtidig står Danish Crown klar med et introduktionstillæg på 30 øre pr. kilo og en gratis rådgivningspakke til nye leverandører af slagtegrise.

- For mig at se er der i denne vækstpakke noget at hente for alle. En nuværende andelshaver kan udvide sin produktion. En specialiseret producent af smågrise kan leje en stald og begynde at levere slagtegrise. Endelig byder vi nye andelshavere velkommen i Danish Crown med et kontant tillæg, så jeg har faktisk store forventninger til disse initiativer, som er til gavn for alle Danish Crowns ejere, siger Erik Bredholt, formand for Danish Crown, i pressemeddelelsen fra Danish Crown.

Vækstpakken blev mandag aften præsenteret for Danish Crowns repræsentantskab. Derfor kan de danske landmænd allerede fra i dag gøre brug af de forskellige ordninger i vækstpakken.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094