Succes med økologisk charcuteri i Europa
Ti år har det taget at udvikle den økologiske charcuteri-producent Aalbæk Specialiteter i Farre til at være en stor succes på det europæiske marked.
Det skriver Børsen.
Aalbæk Specialiteter hører under Farre A/S som har fabrik i Billund.
Ligger over budget
- Vi er kommet fornuftigt ud af 2009, hvor det er lykkedes for os at modstå det finansielle uvejr. Desuden er vi kommet godt ind i det nye år, og allerede nu ligger vi over budgettet, siger Henry Franzen til Børsen og forklarer, at Farre-koncernen lige har taget et nyt pakkeanlæg på fabrikken i Billund til op mod 4 mio. kr. i brug.
Desuden har selskabet for nylig erhvervet et større areal i tilknytning til fabrikken i Billund. Den er i forvejen på 4000 kvadratmeter.
Det er ifølge Henry Franzen imidlertid afgørende, at selskabet er i stand til at udvide kapaciteten i takt med kundernes efterspørgsel.
For et par år siden beskæftigede koncernen 40 medarbejdere, som også omfatter den specielle Gourmandiet i København.
Nu er der 60 medarbejdere, heraf syv i København.
Vil til Rusland
Charcuteri-virksomheden er inde i Coop Danmark butikkerne og i Dansk Supermarked.
Desuden er det netop lykkedes at komme ind i Lidl.
- Lige nu arbejder vi på, at komme ind på markedet i Rusland. Desuden er vi i Rumænien, hvor det er trend og moderne at købe og spise vores produkter. Vores produkter er netop også blevet lanceret på markedet i Østrig, en højborg for alt, hvad der har med økologi at gøre, forklarer Henry Franzen til Børsen.
I forvejen er Farre og Aalbæk Specialiteter inde på markederne i Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, England, Irland og Nordirland samt Island, Grønland og Færøerne.
Farre A/S og Aalbæk Specialiteter, der sidste år nåede en bruttofortjeneste på 30,2 mio. kr., har en samlet gæld på 43 mio. kr. og en egenkapital på 20,3 mio. kr.