23948sdkhjf

200.000 kr. til Skærtoft Mølles mad- og brødfestival

Økologiske kornproducenter på Als får støttekroner til at afholde succesfuld økofestival igen. Ambitionen er at gøre regionen til et gastronomisk kraftcenter.
Brødfestivalens premiere sidste år var et hit blandt forbrugerne.

Nu har den lokale aktionsgruppe, LAG Sønderborg, netop bevilget den økologiske møllevirksomhed 200.000 kroner til igen at afholde brødfestival.

– Vi er bare fantastisk glade for den økonomiske håndsrækning til vores brødfestival, fortæller møller Hanne Risgaard, der driver Skærtoft Mølle sammen med sin mand Jørgen Bonde til JydskeVestkysten.

Gastronomisk kraftcenter
Der var mere end 2500 besøgende sidste år, og derfor vil Skærtoft Mølle nu gøre festivalen til en årligt tilbagevendende begivenhed.

- Vi vil skabe et lokalt netværk omkring festivalen med deltagelse af blandt andet fødevareproducenter, kokke, bagere, ernæringsspecialister samt uddannelses- og kulturinstitutioner. Målet er at skabe en lokal event, der kan styrke områdets image som et gastronomisk kraftcenter, siger ejer Jørgen Bonde i en kommentar til den økonomiske håndsrækning.

Generelt går det godt i firmaet.

Sidste år steg omsætningen i møllen med 61 procent, og kursusvirksomheden trækker 400-500 gæster på årsbasis.

Det overordnede tema for dette års festival bliver Sønderjysk Madkultur, version 2010.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063