Dansk fødevarebranche skaber mange jobs
Ny undersøgelse af såkaldte ”fødevareklynger” i verden viser, at Danmark ligger i top, når det kommer til beskæftigelsen indenfor landbrugs- og fødevareindustrien.
Den viser blandt andet at virksomheder, der er lokaliseret i store erhvervsklynger, er mere effektive og innovative, og samtidig opretholder områdets vækst og velstand.
Se hele undersøgelsen .
Overgået af Bretagne
Og Danmark ligger lunt i svinget.
Blandt de ti største klynger, ligger Danmark nummer tre, når det kommer til jobskabelse, idet 3,2 procent af den danske befolkning er beskæftiget med landbrugsproduktion og fremstilling af fødevarer.
Til sammenligning arbejder kun 1,3 procent af befolkningen i den østlige del af nederlandene, som også udgør en fødevareklynge, i landbrugs- og fødevaresektoren, mens Bretagne i Nordfrankrig med 6,3 procent af befolkningen, er det område, der har flest beskæftigede inden for sektoren.
Giver mange jobs
- Undersøgelsen viser, at den danske landbrugs- og fødevareindustri giver mange jobs set i forhold til andre lande og områder. Det viser, at her er en branche, der genererer arbejdspladser og dermed er god for økonomien – også i yderområderne, hvor mange af arbejdspladserne befinder, siger fødevareminister Henrik Høegh.
Danmarks store landbrugsproduktion har bevirket at der er skudt en underskov op af producenter inden for f.eks. maskinbranchen, bioteknologi, emballage, vedvarende energi og gourmetfødevarer.
Undersøgelsen er den første af sin art og bygger på bredt funderet data fra en lang række lande.