23948sdkhjf

Konference sætter spot på vitaminer i mad

Vitamineksperter fra hele verden mødes i København den 19. - 21. maj 2010 til den første internationale vitaminkonference.
Konferencen vil især sætte fokus på vitaminer i fødevarer, analysemetoder og sundhedsfremmende effekter, som forskerne har begrænset viden om i dag.

DTU Fødevareinstituttet, Øresund Food og en videnskabelig komité står bag.

Danmark har en lang historie for at forske i og analysere for vitaminer - og K-vitamin blev sågar opdaget i Danmark i 1935 af Henrik Dam. Det modtog han Nobelprisen i medicin for i 1943.

- Vi ved meget om, hvilke sygdomme, vitaminmangel kan føre med sig. Men vi ved ikke nok om vitaminindholdet i fødevarer, om måling af vitaminer i fødevarer og om vitaminers virkning på vores sundhed, siger seniorforsker Jette Jakobsen fra DTU Fødevareinstituttet, som er primus motor for konferencen.

Formålet med konferencen er derfor at skabe internationale netværk om vitaminforskning for at samle viden - både om analysemetoder, som effektivt kan måle de enkelte aktive vitaminer i fødevarerne, måling af vitaminstatus i befolkningen, hvordan indholdet af vitaminer kan påvirkes i produktionen af fødevarer og om vitaminers sundhedsfremmende effekter.

Konferencen vil beskæftige sig med alle 13 vitaminer. Men der vil være speciel fokus på D-vitamin, folat og K-vitamin, som forskningsindsatsen samler sig om i dag.

Se program og tilmeldingsoplysninger på vitamin2010.dk .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098