23948sdkhjf

Ny ejer lægger ud med minus hos Rynkeby

Tyskere har ikke fået verdens bedste begyndelse på Fyn
Juicevirksomheden Rynkeby Foods, der i maj sidste år blev solgt af Arla til tyske Eckes-Granini Group, er ikke kommet specielt godt fra start under de nye ejere.

Ifølge den fynske virksomheds 2016-regnskab endte året med et underskud på 6,5 millioner kroner efter skat - til sammenligning var der de tre forudgående år overskud på mellem 32 og 57 millioner kroner.

Det skriver Fyens Stiftstidende, som dog også gør opmærksom på, at de nye tal ikke kan sammenlignes med dem fra tidligere år. Eckes-Graninis opkøb skete således midt i regnskabsåret, og der er sket nogle selskabsmæssige omlægninger i forbindelse med overtagelsen. Det bidrager også til det dårlige resultat. at tyskerne nedskrev værdier i Rynkeby Foods for i alt 34 millioner kroner, nævner avisen.

Uanset de regnskabstekniske forhold har Rynkeby dog under alle omstændigheder været presset, fremgår det af ledelsens beretning. Forbruget af juice i Danmark steg kun en anelse, og hele stigningen er sket inden for de produkter, der sælges på køl. Salget af almindelig juice er faldet, når man måler det i liter.

Alligevel lykkedes det for Ringe-koncernen at afsætte næsten 10 procent flere Rynkeby-produkterne, mens Innocent-brandet voksede med over 40 procent. Til gengæld er God Morgon-mærket faldet med syv procent, skriver Fyens Stiftstidende.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062