23948sdkhjf

Restauranter snyder med menukortet

29 procent af de restauranter som Fødevarestyrelsen har undersøgt, havde enten fiflet eller sjusket med anprisningerne på både hjemmesider og menukort.
Hjemmelavet suppe fra pulverposen, friske fisk fra fryseren og frilandskalkun, der aldrig har været uden for en stalddør.

En tredjedel af de restauranter, som Fødevarestyrelsen har kigget nærmere på, havde snydt med beskrivelserne af maden.

Det dokumenterer en målrettet stikprøvekontrol, som Fødevarestyrelsen i foråret har gennemført på restauranter i Storkøbenhavn og flere andre steder på Sjælland.

Nærlæse teksten
Det får fødevareminister Henrik Høegh til at bede Fødevarestyrelsen om at nærlæse teksten på menuen på restauranter over hele landet, når de er på kontrolbesøg.

- Kontrolkampagnen har afsløret nogle grove eksempler på snyd med menukortet og det er usmageligt. Restauranterne lokker kunderne til sig under falske forudsætninger og på den måde opnå en helt uberettiget konkurrencefordel i forhold til de spisesteder, der sætter en ære i at servere et ordentligt måltid mad til en fair pris, siger fødevareminister Henrik Høegh.

Fat i snyderne
Mere end hver fjerde af de 80 restauranter, som fik kastet et særligt blik på menukortet og varerne på køl, havde ikke rent mel i posen.

Fødevarestyrelsen måtte således rykke ud med en sanktion i 23 tilfælde svarende til 29 procent.

Henrik Høegh håber, den forstærkede indsats vil have en afskrækkende og præventiv effekt overfor de restaurationer, der vildleder.

– Derfor er det godt, at fødevarekontrollen får fat i snyderne, for vi skal naturligvis kunne stole på at der er overensstemmelse mellem det, der står på menukortet og det, som vi efterfølgende får serveret, siger fødevareministeren.

Alvorlige overtrædelser
I flere end hver sjette af de 80 kontrolbesøg, var overtrædelserne af reglerne for anprisninger så alvorlige, at restauranterne nu kan se frem til en bøde.

I 11 procent af tilfældene gav Fødevarestyrelsen en indskærpelse.

Bøder blev blandt andet givet i et tilfælde, hvor en restaurant fremhævede sit køkken for at være økologisk, mens indskærpelser bl.a. blev givet i et tilfælde, hvor det hakkede kød blev anprist som friskhakket, men var gaspakket og havde en holdbarhed på fem dage.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125