23948sdkhjf

Omdiskuteret fødevaremærke anbefales af Europa-Parlamentet

Hvis det står til Europa-Parlamentet så bliver GDA-mærkning obligatorisk på fødevarer fremover. DI glæder sig, men flere andre er skuffede over beslutningen.
Europa-Parlamentet har afgivet deres holdning til, hvordan de synes mærkningen på fødevarer skal se ud i fremtiden.

Parlamentet dropper at indføre den simple såkaldte trafiklysmærkning.

- Jeg synes, det er brandærgerligt. Fødevareindustrien har brugt millioner af kroner på at prøve at påvirke parlamentarikerne, og det er tilsyneladende lykkedes, siger Christel Schaldemose (S), der har kæmpet for de tre farver.

Vejledende dagligt indtag
I stedet for de røde, gule og grønne mærkater, skal fødevareproducenter fremover bruge den allerede udbredte GDA-mærkning - Guideline Daily Amount eller vejledende dagligt indtag - som Forbrugerrådet blandt andet er modstander af.

Det skriver Ritzau ifølge Nordjyske.

Obligatorisk GDA mærkning
GDA viser indhold af energi, sukker, fedt, mættet fedt og salt i en portion og sætter disse oplysninger i relation til, hvad man skal spise på en dag.

- DI har hele tiden kæmpet for GDA mærkningen. Det glæder os derfor, at europaparlamentarikerne i dag har vedtaget, at fødevarerne skal mærkes med GDA. Vi er glade for, at de også mener, at GDA er god forbrugeroplysning, siger Tanja Buch-Weeke, chefkonsulent i DI Fødevarer.

Den videre proces med forslaget er Rådets førstebehandling i december 2010. Derefter skal forslaget igennem anden læsning og måske endda tredje læsning, hvis EU institutionerne ikke kan blive enige.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.429