23948sdkhjf

Skidt år for Sæby Fiske-Industri

Stigende råvarepriser og faldende salgspriser betyder mindre overskud hos Europas største producent af makrelkonserves
2016 endte med et overskud efter skat på seks millioner kroner for A/S Sæby Fiske-Industri, der er Europas største producent af makrelkonserves. Og udsigterne for i år er heller ikke positive. Det fremgår af den nyligt offentliggjorte årsrapport for 2016.

Sidste års resultat efter skat er omtrent en halvering i forhold til samme regnskabspost i 2015, og virksomhedens ledelse kalder da også sidste års resultat "ikke tilfredsstillende" og "lidt lavere end det forventede".

Den bratte tilbagegang i resultat forklares med stigende priser på makrel, som er virksomhedens dominerende råvareudgift, og hårdere priskonkurrence på salgsmarkedet, der er EU-området.

Sæby Fiske-Industri solgte sidste år fiskeprodukter for 394 millioner kroner, hvilket er et fald på omkring otte procent i forhold til 2015. Ud af den samlede omsætning går 79 procent til eksport.

Set i historisk perspektiv har resultaterne i Sæby Fiske-Industri været meget svingende.

Højdepunkt i 2013
Inden for de seneste fem regnskabsår har resultatet efter skat svinget mellem 757.000 kroner i 2014 som et lavpunkt og 37,4 millioner kroner i 2013 som et højdepunkt.

Der er ikke udsigt til en umiddelbar forbedring af sidste års skuffende resultat og faldende omsætning.

Ledelsen konstaterer i hvert fald i sin beretning, at selskabet i 2017 forventer "et utilfredsstillende resultat og en faldende omsætning".

Der er 201 heltidsansatte, og heraf er de 18 procent af "anden etnisk herkomst".

Hans Jørgen Kaptain er bestyrelsesformand og Henrik Mikkelsen direktør i Sæby Fiske-Industri, hvor Vanggaard Fonden ejer 90 procent og Christian Vanggaard personligt 10 procent af aktierne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.06