23948sdkhjf

Store navne til madtopmøde i København

Masser af kokke, eksperter og beslutningstagere kommer i august
For andet år i træk har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen inviteret store, internationale navne, som har afgørende betydning for den mad, vi spiser, til det internationale topmøde World Food Summit – Better Food for More People.

Arrangementet holdes i København i dagene 24.- 25. august.

Topmødet har et globalt sigte, nemlig at forbedre kvaliteten af måltidet og øge forståelsen for mad for derigennem at forbedre sundhed og miljø over hele verden. Det handler om bæredygtig produktion, om at mindske madspild og bruge vores ressourcer bedst muligt.

René Redzepi, stifter af restauranten Noma, deltager i topmødet sammen med danske og internationale kokke, bloggere, eksperter og ledende beslutningstagere fra store, internationale fødevarevirksomheder, herunder Nestlé, McDonald's, Carlsberg og Campbell Soup.

Desuden deltager førende universiteter, som Yale og Massachusetts Institute of Technology (MIT) og højtstående politikere og embedsfolk fra blandt andet USA, Kina, Tyskland, Japan og Sydafrika, oplyser ministeriet.

Topmødet sætter fokus på, hvordan gastronomi kan løse globale udfordringer på fødevareområdet og dermed være med til at indfri nogle af FN’s 17 verdensmål for 2030. Der arbejdes målrettet på at finde nye, effektive og konkrete løsninger inden for fire indsatsområder: Bedre oplysning, bedre fødevaresikkerhed, mere diversitet i måltidet og mindre madspild.

World Food Summit bliver holdt på Christiansborg, og samtidig bliver der i hovedstaden afviklet en folkelig festival med navnet Copenhagen Cooking and Food Festival. I tilknytning til topmødet er der i samarbejde med Bella Center Hospitality Group desuden tilrettelagt fødevareudstillingen Bite Copenhagen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063