Kyllingeslagteri skærer ned på økologien
HKScan kan ikke afsætte alt det økologiske kød, der bliver produceret
Slagteriet øgede sidste år slagtningen af økologiske kyllinger med op imod 30 procent, men forbrugerne vælger stadig i udpræget grad konventionelt kyllingekød, og derfor reducerer slagteriet i løbet af de kommende måneder slagtningen af økologiske kyllinger med 30-40 procent. Det skriver Dagbladet-Holstebro-Struer.
- Vi kan ikke afsætte alt det økologiske kød, vi producerer. Markedet er overmættet, og det tager vi nu konsekvensen af, siger Svend Schou Borch, der er administrerende direktør for HKScan Denmark, det tidligere Rose Poultry, til avisen.
Han nævner som en del af årsagen, at konkurrenten Danpo har skruet op for slagtning af økologiske kyllinger, men påpeger, at den vigtigste faktor er forbrugernes uvilje til at betale prisen for øko-kød.
Den reducerede slagtning af økologiske kyllinger får ifølge direktøren ikke betydning for antallet af ansatte på slagteriet.