23948sdkhjf

Flere penge i kartoffelmel

Der er øget konkurrence om kartoflerne
Den nordjyske kartoffelmelsfabrik AKV Langholt kom ud af det seneste regnskabsår med et overskud efter skat på 37 millioner kroner, en stigning på 19 procent i forhold til året før.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende, som nævner, at forbedringen især skyldes, at de 159 andelshavere, som leverer kartoflerne, havde vejret på deres side i forbindelse med høstudbyttet sidste år.

AKV Langholts direktør, Ronnie Nielsen, pointerer i avisen, at stigende priser på kartoffelmel til fødevareindustrien også spiller ind. Der er på europæisk plan en øget konkurrence om kartoflerne, da chips- og pommes frites-fabrikkerne har øget deres produktion, nævner han.

Det gunstige marked kan også aflæses i regnskaberne hos de øvrige jyske kartoffelmelsfabrikker - AKS i Toftlund, AKK i Karup og AKM i Brande - som ligeledes har øget både omsætning og indtjening i deres seneste regnskaber.

- De danske kartoffelmelsfabrikker har en beskeden del af verdensmarkedet for fødevarestivelser. Det er en af årsagerne til, at vi har lettere ved at vokse, siger Ronnie Nielsen til Nordjyske Stiftstidende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078