23948sdkhjf

Regeringen vil afskaffe nøddeafgiften

I adskillige årtier har nødder været belagt med luksusafgift, men fra næste år kan det være slut, skriver flere medier.

- Der er et meget kompliceret system med forskellige afgifter, alt efter om det er cashewnødder eller mandler, om de er ristede eller behandlede. Det giver problemer for virksomhederne, og det er kedelige udgifter for borgerne, så den har vi besluttet os for, at den afskaffer vi bare rent, siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) ved præsentationen af udspillet (kilde: Altinget.dk).

Planen vækkker ikke mindst glæde hos Dansk Erhverv. Nøddeafgiften er ikke bare udskældt for de 270 millioner, som omtrent tilfalder statskassen om året. Men især for administrativt bøvl for virksomheder.

- Det er en god dag, hvis vi kommer af med en af vores mest gakkede afgifter. Nødder er sunde, men afgifterne gør dem så dyre, at mange forbrugere fravælger dem. Desuden er det voldsomt bøvlet for virksomhederne at administrere afgifterne alt efter om nødderne er hakkede, smuttede, med skal eller noget helt fjerde. Det er helt ud af proportioner i en moderne og dynamisk verden, siger markedsdirektør Henrik Hyltoft på Dansk Erhvervs hjemmeside.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063