Studerende udvikler ny type snack
En gruppe danske studerende har udviklet en ny type nordisk snack bestående af tørret rugbrød med tang, overtrukket med chokolade.
Den nordiske bar, der er døbt "A Nordic Bite", var det danske bidrag til en europæisk innovationskonkurrence indenfor fødevarer.
Den nye snack er produceret med nordiske råvarer. Rugbrødet er således bagt ud fra danske traditioner, og tangen kommer fra de nordiske farvande. Det oplyser Food of LIFE.
Sund med en god smag
Det er særligt indholdet af rugbrød og tang, der er med til at gøre snackbaren til et sundt alternativ.
Tangen indeholder fx kaliumsalt, som kan erstatte natriumsalt (det almindelige køkkensalt, som vi har en tendens til at spise for meget af), mens rugbrødet har et højt indhold af kostfibre og et lavt fedtindhold.
Godt sensorisk samspil
Smagsmæssigt halter den nye bar heller ikke bagefter.
De studerende fremhæver, at den søde og bitre smag fra den mørke chokolade, rugbrødets syrlighed og tangens smag af salt og umami sammen med det sprøde rugbrød giver et godt sensorisk samspil.
Konkurrencen var en del af SIAL-messen, der fandt sted i uge 42 i Paris, og var udstedt blandt europæiske studerende.
De danske studerende læser Fødevarevidenskab, Teknologi og Produktion, der er en samarbejdsuddannelse mellem LIFE – Det Biovidenskabelige Fakultet og DTU.