23948sdkhjf

Fra Kutter til Køkken

På FoodPharmaTech messen præsenteres et unikt datafangstsystem der sikrer sporbarhed fra fangststed til køkken. Bag projektet står Lyngsoe Systems, Marel og Pack & Sea.
Systemet præsenteres flere gange om dagen som et lille show på messen og der er pænt med besøgende hver gang. Ikke mindst i tirsdags, hvor Prins Joakim også var med blandt tilskuerne.

Systemet starter ude på fiskekutteren, hvor fiskene pakkes i kasser fra Pack & Sea. Kasserne, som i dag anvendes i næsten alle danske fiskehavne, har indbyggede RFID-tags. Og dette kombineret med et pakkesystem på kutteren lagrer oplysninger om fangststed, fiskeart, kutter, vægt mv. Denne oplysning følger så fisken indtil den er i produktionen.

Systemer fra Marel og Lyngsoe Systems gør det muligt at sende denne viden helt frem til den færdige slutemballage til kunden i supermarkedet. Ved scanning af varen eller indtastning af id-nr. vil det være muligt for forbrugeren at se præcist hvor fisken er fanget, af hvem og ikke mindst hvornår. Se eksempel på www.foodtag.dk

Systemet er et pilotprojekt og et godt bud på hvordan kravene til sporbarhed i en ny EU-forordning kan opfyldes. Forordningen træder i øvrigt i kraft allerede den 1. januar 2011

Projektet er finansieret af EU og opstartet af Nordjysk Fødevare Netværk, DTU Aqua, Fiskedirektorat, Danmarks Fiskeriforening, Pack and Sea og Lyngsoe Systems.

Fra Ko til Køkken
Systemet er også på vej til at finde anvendelse indenfor slagteribranchen, hvor der også kører et pilotprojekt, som vil se dagens lys i løbet af kort tid.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.969