23948sdkhjf

Lokale øl kommer fra udlandet

Mikrobryggeriers øl brygges i stort omfang i udlandet til trods for, at de reklamerer med lokalt tilhørsforhold
Flere små bryggerier, som reklamerer med, at de er lokalt fremstillet, får øl produceret ved store bryggerier i Danmark og udlandet.

Beholder populære navne efter opkøbere
Produktionen på de store bryggerier hænger ofte sammen med, at de små mærker opkøbes. Det er blandt andet sket med det konkursramte Bøckhouse, som i 2009 blev købt af Premium Beer Import.

- Det er helt almindeligt, at man køber sig ind der, hvor der nu er brygkapacitet til en konkurrencedygtig pris. For os handler det om at lave en god øl, og ikke, om det lige foregår i Danmark eller ej, siger Premium Beer Imports direktør, Jan Erik Andersen, til Politiken og fortsætter, for os er øllet vigtigst, og det bliver brygget med omhu og opskrifter tilpasset danske traditioner.

Der er dog også mikrobryggerier, der slår på deres lokale forankring, som ikke kan påråbe sig ejerskift og overtagelser som en forklaring.

Blandt bryggerierne, som også får fremstillet en del af deres produkter i udlandet er Raasted Bryghus samt bryggerierne Mikkeller, og Skovlyst. De får produceret øl i henholdsvis Belgien, Norge og Polen.

Ikke ulovligt
Forbrugerrådet understreger, at bryggerierne ikke er forpligtigede til at angive i hvilket land deres øl brygges.

- Men det er stærkt vildledende at påstå, at øl er brygget på et lille lokalt bryggeri, hvis det ikke er tilfældet, siger Forbrugerrådets formand Camilla Hersom til Politiken.

Oprevne ølentusiaster
Mikrobryggeriernes misvisende reklamer vækker også harme hos nyderne.

- Det er bare ikke godt nok. Jeg er ligeglad med, hvor øllet bliver lavet henne, men de skal oplyse om det. Og at udgive sig for, at øllet er fra et lille mikrobryggeri eller gårdbryggeri, og så er den lavet et helt andet sted, er noget svineri«, siger formanden for Danske Ølentusiaster, Bo Jensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.291