Noma knapper op for feinschmecker-øl
Den kendte Michelin-restaurant Noma og dansk ølimport Drikkeriget vil vise, at øl og gastronomi sagtens kan hænge sammen.
Noma er som bekendt frontløbere for alt det nye og unikke inden for nordisk gastronomi. Og netop derfor synes det naturligt at genoplive stolte øltraditioner ved at undersøge gourmet-øllets potentiale i samspil med restaurantens køkken - dertil er øl ud fra et geografisk og historisk synpunkt umiddelbart et meget bedre match til det nordiske køkken.
Brygstjerne headhuntet til mødet
Skal man have fat i crème de la crème inden for ølbrygning, er der endnu ingen bryggere inden for landets grænser, som er helt oppe i samme liga som de største på verdensplan - tilsvarende finder vi heller ikke danske vine på menukortet. Derfor er der til det gastronomiske ensemble hentet lidt af en verdensstjerne hjem, Tomme Arthur fra Port Brewing/Lost Abbey i Californien.
Tomme Arthur er for tiden en af verdens mest innovative og efterspurgte bryggere, og hans tilgang til sin disciplin kan sammenlignes med Nomas særlige fornemmelse for håndværk og opfindsomhed.
Særlig ølmenu for udvalgte gæster
Under kyndig vejledning guides deltagere gennem en menu bestående af 5-6 snackserveringer, appetizers og en syvretters menu, der er udviklet til at komplementere øllet. Tomme Arthur medbringer gamle ølkendinge, men har også til dette arrangement taget nye kreationer med i kufferten.
Den særlige menu serveres til et lukket arrangement med begrænsede pladser den 8. - 9. marts.