Enorm efterspørgsel på danske krabber
Nordisk Krabbe Kompagni i Lemvig mangler taskekrabber nok til at dække en stærkt stigende efterspørgsel fra Kina
- Kineserne er nærmest umættelige, når det gælder krabber. Vi kan ikke skaffe råvarer nok til at dække efterspørgslen, siger Lasse Kristensen, som er forretningsudvikler hos Nordisk Krabbe Kompagni, til DR P4 Midt & Vest.
Taskekrabben er en europæisk krabbeart, og det er først for nyligt, at kineserne for alvor har fået øje på dens gastronomiske kvaliteter.
- Men de sidste to-tre år er interessen steget voldsomt, fordi de har fået smag for taskekrabben. Vi kan sælge alle de krabber, vi kan skaffe, siger Lasse Kristensen.
Mens vi herhjemme primært spiser kødet fra krabbekløerne, så spiser kineserne hele krabben.
- De er mere åbne over for alle typer skaldyr, som vi ikke er så vant til i Danmark. Det er især hele hun-krabber med rogn, som er i høj kurs derude, forklarer forretningsudvikleren fra Nordisk Krabbe Kompagni.
Udenlandske fartøjer i spil
De danske fiskere har ikke tradition for at fiske krabber. Derfor er Lasse Kristensen nu i kontakt med udenlandske fiskere for at skaffe flere råvarer.
- Vi har endnu ikke oplevet så stor interesse blandt danske fiskere for at fange krabber, som vi havde håbet på. Derfor vil det være interessant for os, hvis vi kan få landinger fra udenlandske fartøjer, siger han til DR P4 Midt & Vest.
Prisen for hele kogte og vakuumpakkede hun-taskekrabber med rogn ligger i Kina helt oppe omkring 100 kroner pr. kilo.
Nordisk Krabbe Kompagni blev etableret i 2016 af Jeka Group i Lemvig i samarbejde med det norske selskab Hitramat, som er verdens største producent af taskekrabber.