23948sdkhjf

DTU skal hjælpe EU med fødevarekontrol

Er blevet udnævnt til såkaldt referencelaboratorium
DTU Fødevareinstituttet er netop blevet udnævnt til EU-referencelaboratorium for to nye områder: Dels procesforureninger i fødevarer og metaller og dels nitrogenholdige forbindelser i foder og fødevarer.

- Vi ser udpegningen som EU-Kommissionens anerkendelse af vores faglige ekspertise inden for fødevarekemiske analyser, kvalitetssikring og vores generelle kompetencer indenfor forskningsbaseret rådgivning. Det er vi stolte over, siger institutdirektør Christine Nellemann.

EU-referencelaboratorier, de såkaldte EURL’er, har til opgave at sikre en høj analytisk kvalitet i det europæiske kontrolsystem gennem samarbejde med de nationale referencelaboratorier, som er udpeget i hvert medlemsland.

EURL’erne skal blandt andet at sikre, at de nationale referencelaboratorier bruger de rigtige analytiske teknikker i fødevare- og foderkontrollen, de skal udvikle nye analysemetoder, når det er nødvendigt og de skal teste de nationale referencelaboratoriers analytiske kvalitet.

EURL’erne rådgiver desuden EU om kontrol og analysetekniske forhold, blandt andet om hvad det faktisk er muligt at kontrollere. Sidst men ikke mindst har EURL’erne en nøglerolle i det fødevarekemiske beredskab ved uventede hændelser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141