23948sdkhjf

Ingredienser: Nu skal branchen have et løft

Nyt vækstteam skal styrke Danmarks position på verdenskortet for ingredienser
Den danske ingrediensbranche skal have et løft, og derfor har regeringen nedsat et vækstteam for ingrediensbranchen. Teamet skal komme med anbefalinger til, hvordan en succesfuld branche kan blive en endnu større succes.

Selv om ingrediensbranchen vokser, er den under pres fra udlandet, og derfor er der ifølge regeringen brug for at se på branchens vilkår og innovationen hos virksomhederne, hvis de skal vinde flere markedsandele fra internationale giganter på verdensmarkedet.

- I Danmark har vi mange virksomheder, som er eksperter i at udvikle ingredienser, der bidrager til foder og fødevarernes kvalitet, smag og karakteristika. Ingrediensbranchen er rigtig vigtig for Danmark. Derfor er jeg meget interesseret i at få branchens input til, hvor det uforløste vækstpotentiale ligger, og hvordan regeringen kan være med til at sikre fortsat vækst og udvikling i en allerede succesfuld eksportbranche, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen mener, at der er potentiale til at øge eksporten yderligere:

- Danmark har en styrkeposition og er førende, når det kommer til fødevareingredienser og fødevareproduktion generelt. Men derfor må vi ikke lægge os til at hvile på laurbærrene, for der er et stort potentiale for at øge eksporten yderligere. På verdensmarkedet vil det i stigende grad være dem, der forstår at producere klogt med høj kvalitet og på bæredygtige præmisser, som løber med ordrerne og kundernes tillid. Det skal selvfølgelig være os her i Danmark, der gør det, og det får vi nu branchens bedste bud på, hvordan vi gør, siger han.

Målet er, at det nye vækstteam skal kunne komme med anbefalinger til regeringen engang i efteråret 2018. Formand for vækstteamet er Bjarne Larsen, CEO, Danish Crown Ingredients.

- Nedsættelsen af vækstteamet sender et vigtigt signal til ingrediensbranchen. Jeg ser frem til at lede arbejdet i vækstteamet, hvor vi er klar til gribe den bold, regeringen har kastet. Vi dækker ingrediensbranchen bredt og har mulighed for at gå i dybden med de uforløste potentialer, som kan skabe vækst i branchen, siger Bjarne Larsen.

Det er tanken, at vækstteamet skal afholde fire workshops i løbet af 2018, hvor medlemmerne sammen finder frem til, hvad de skal anbefale regeringen at gøre for at skabe bedre rammer for ingrediensindustrien.

Medlemmerne af vækstteamet:

• Bjarne Larsen, CEO, Danish Crown Ingredients (formand)
• Anna Haldrup, Institutleder, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) ved Københavns Universitet
• Christine Nellemann, Institutdirektør, DTU Fødevareinstituttet
• Claus Hviid Christensen, CEO, Nexus
• Henrik Jørgen Andersen, Senior Innovation Manager, Arla Foods Ingredients
• Jesper Thomassen, CEO, Nordic Sugar
• Johannes Palsson, CEO, FF Skagen A/S
• Lone Iven Director, Global Regulatory & External Affairs, Chr. Hansen A/S
• Mark Meier, Managing Director Nordic & Baltic, BASF
• Michelle Williams, Institutleder, AU Food
• Peter Torssell Iversen, CEO, Vilomix
• Søren Kjærulff, CEO, Fermbiotics ApS
• Tina Sejersgård Fanø, Executive Vice President, Novozymes
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095