23948sdkhjf

Too Good To Go hædret med designpris

Også trofæ til Nextfood og Joe & The Juice
En lang række designere og virksomheder blev mandag aften hædret, da årets Danish Design Award-trofæer blev uddelt til folkene bag værdiskabende danske designløsninger i 15 kategorier.

Og fødevareområdet blev ikke forbigået.

I kategorien Share Ressources vandt Too Good To Go – en app, der hjælper restauranter og fødevarevirksomheder med at sælge overskudsmad billigt til forbrugere for at undgå madspild. Too Good To Go er et eksempel på en enkel designløsning, som reducerer ressourcespild, sparer mange tusind ton CO2 og samtidig skaber en win-win-situation for alle parter, hedder det i begrundelsen.

I kategorien Employment Growth vandt Joe & The Juice, fordi juicekæden "har et imponerende designkoncept, der på fineste vis demonstrerer, at ved konsekvent at forfølge nye muligheder, kan man opnå stor vækst og derigennem skabe et hav af arbejdspladser".

Der blev også uddelt en helt ny pris ved mandagens show - Distributed Design Award, som gik til Nextfood, et automatiseret gro-system, "der giver lokale fødevarevirksomheder muligheden for nemt at gro velsmagende, sunde og pesticidefri grøntsager. Nextfood er bygget på en open source-platform, der muliggør demokratiseret, lokal og distribueret planteproduktion", konstaterer Danish Design Award.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093