Målrettet udvikling skaber innovation i fødevarevirksomheder
Ifølge en analyse fra Region Midtjylland har fødevarevirksomheder, der har deltaget i Region Midtjyllands fødevareprogram Future Food Innovation, ændret deres tilgang til at arbejde med innovation og har generelt gennemlevet en udvikling i både omsætning og beskæftigelse.
For eksempel har de på baggrund af programmet skabt 483 nye jobs.
- Future Food Innovation omdanner viden til forretning ved at koble virksomheder og vidensinstitutioner gennem innovationssamarbejder. Analysen viser blandt andet en markant ændret innovationskultur og større evne til at udnytte viden hos de deltagende virksomheder, siger Bjarne Langdahl Riis, projektleder i Agro Business Park og ansvarlig for Future Food Innovation.
Det, der skaber succes for fødevarevirksomhederne, er, at der bliver taget udgangspunkt i deres individuelle behov for udvikling.
- I Agro Business Park følger vi virksomhederne i deres udvikling og har hele tiden en løbende sparring med dem, ikke blot i forhold til deres Future Food Innovation-projekt, men også om deres virksomhedsudvikling generelt – for eksempel i forhold til investeringer, netværk og faciliteter, men også organisatorisk, fortæller Lars Visbech Sørensen, administrerende direktør i Agro Business Park.