23948sdkhjf

TEMA 11: Branchens bedste chocolate kåret

Ud over masser af nyheder, udstillinger og kontakter var TEMA 2011 også scenen for flere mesterskaber. Dansk-islandsk par skal repræsentere Skandinavien ved World Chocolate Masters i Paris i oktober.
Ved TEMA 11 blev både fundet Danmarks og Skandinaviens bedste til chokolade.

Førstepladsen ved DM i Chokolade gik til Langenæs Bageriets konditor, Palle Sørensen. Måneders hårdt arbejde og adskillige nætter uden søvn viste sig at være det hele værd for den aarhusianske konditor, der vandt en meget tæt konkurrence foran nogle af Danmarks bedste konditorer.

Et af Palle Sørensens påfund til konkurrencen i Bella Center var fyldte chokolader med tomat og røget flæskesvær. Begge dele med inspiration fra Sydamerika, hvorfra chokoladebønnen stammer.

World Chocolate Masters
TEMA 11 dannede samtidig ramme om kåringen af Skandinaviens bedste chocolate ved World Chocolate Masters Scandinavian Selection.

Årets vinder blev Asger Sandholt fra Island. Han går sammen med årets nr. 2, Palle Sørensen fra Danmark, videre til den store finale i World Chocolate Masters, der bliver afholdt i Paris i oktober. Og allerede nu går træningen i gang:

- Jeg skal i gang med at udtænke et nyt chokoladeværk, der forhåbentlig vil imponere i Paris,” fortæller den nykårede vinder af DM i chokolade.

Masse af kåringer
Årets Kok blev Mette Gassner fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia . Hun fik overrakt prisen af fødevareminister Henrik Høgh efter en intens konkurrence, som blev transmitteret direkte på TV. Mesterskabet blev set af over en million danskere.

Titlen som årets Tjener gik til Anita Kajhøj Ibsen fra Molskroen i Ebeltoft, mens årets kokkeelever var Stephanie Deleuran og Tobias Mørkeberg Nilsson fra Hotel & Restaurantskolen i København.

Årets Sommelier, Peter Pepke, var fra Restaurant Herman i København. De bedste kokkeelever var Martin Skafte Schultz og Rasmus Munk Thomasen fra Silkeborg Tekniske Skole.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094