23948sdkhjf

Kronjyder laver nyt madkoncept

Det hele skal ikke være hvede, raps og flæskesteg
Gården Højslet nord for Randers skal være base for produktion, udvikling og salg af lokale madvarer af høj kvalitet.

Det er en del af visionen for den nystiftede andelsforening Kronjyllands Spisekammer, der netop har lejet sig ind på Højslet, skriver Randers Amtsavis.

- Vi vil gerne videreopfinde det nordiske køkken og bruge det i hverdagen. Vi bor jo et sted, der er fantastisk taknemmeligt hvad angår produktion af en mangfoldighed af fødevarer. Derfor er det lidt trist, at det meste af jorden bruges til produktion af hvede, raps og flæskesteg. For vi har uendeligt mange planter, der kan trives her i området, siger manden bag Kronjyllands Spisekammer, Mogens Brask Christensen, til avisen.

Foreløbigt er 15 andelshavere med i foreningen, som har store planer. Blandt andet om at anlægge en gastro-botanisk have på markerne ved gården og at indrette en gårdbutik og måske et indendørs marked.

Der skal også gerne være et åbent "forsøgskøkken" på Højslet, hvor kokke og andre madmennesker - for eksempel laug der eksperimenterer med øl, fermentering eller andre forarbejdningsformer - kan prøve tingene af og arbejde sammen, skriver Randers Amtsavis.

En styregruppe er godt i gang med at kigge nærmere på mulighederne og finansieringen. Gruppen af andelshavere tæller indtil videre blandt andre Falslevgård Mølle, Cold Hand Winery og Stenalt Gods.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093