Nordisk Tang scorer et "større millionbeløb"
Nu skal der sættes fart på at udnytte kæmpestort potentiale
Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.
Arctic Seaweed køber sig ikke bare ind i råvaren. Nordisk Tang har adgang til en fermenteringsproces, som i høj grad er den viden og teknologi, som investeringsgruppen har set sig lun på.
- Vi ser et kæmpepotentiale inden for tang som ingrediens i andre fødevarer. Gennem en specialudviklet fermenteringsproces, bliver tangen særdeles interessant i forhold til at reducere saltindhold, virke som bindemiddel og tilføre umami. Med fermenteringen gør vi mange af de bioaktive stoffer i tangen meget mere tilgængelige, forklarer administrerende direktør Kristian S. Ottesen.
Det kan eksempelvis være vitamin K og B12, som bidrager til blodets normale størkningsproces, knogledannelse og celledeling samt de sunde omega 3-, 6-, og 9-fedtstoffer. Fermenteringsprocessen kan også nedbryde de stoffer, der giver skaldyrsallergi, nævner direktøren
Han peger også på, at en udregning foretaget for Tangnetværket har vist, at der årligt kan genereres 10 milliarder kroner ved at bruge kun én procent af det danske søterritorium til at dyrke tang.
- Det er et "perfect fit" mellem de to virksomheder, da det udvidede værdikædesamarbejde gavner begge virksomheder enormt. Vi må antage, at der i den nære fremtid kommer en del konkurrence på tangmarkedet – også fra nogle af de store fiskevirksomheder – og med vores samarbejde kommer vi til at stå stærkt med adgang til alle processer, siger Kristian S. Ottesen.
Nordisk Tang satser på i løbet af 2018 at fordoble omsætningen, uden dog at oplyse, hvad den er nu. Til gengæld afslører virksomheden, at den har "op mod fem nye produkter med et stærkt fokus på sundhedselementerne i fermenteringen i pipelinen til lancering".