23948sdkhjf

Cowi blåstempler bornholmsk fødevareklynge

De seneste tre år har 140 bornholmske fødevarevirksomheder deltaget i det fødevareklynge-projekt som Bornholms Landbrug & Fødevarer har drevet i partnerskabet med Gourmet Bornholm og Bornholms Regionskommune. Klyngeprojektet er lige blevet evalueret af Cowi, der på baggrund af tilbagemeldinger fra de lokale virksomheder konkluderer, at projektet har været til stor gavn for dem.

Ud fra Cowi-rapporten kan man blandt andet læse, at ”... Projektets resultatskabelse på evalueringstidspunktet overstiger det forventede niveau og indikerer, at det er lykkedes at gøre klyngesamarbejdet attraktivt for nye virksomheder og bruge det som afsæt for at igangsætte en række forskellige innovationssamarbejder.”

I rapporten står videre at "... Vi (Cowi) hæfter os særligt ved, at man i fødevareklyngen arbejder med hele værdikæden 'fra jord til bord', og dermed også inkluderer restauranter og spisesteder, der ligeledes er en del af Bornholms turisme og oplevelseserhverv. Efter vores vurdering er det netop i krydsfeltet mellem fødevarer og oplevelser, at klyngen kan bidrage til at indfri et innovationspotentiale”.

Vigtig viden og netværk
Bornholmerslagteren er en af de lokale virksomheder, som har været i kontakt med den bornholmske fødevareklynge.

- Bornholmerslagteren har via deltagelse i fødevareklyngen opnået meget vigtig viden samt netværk, der begge bidrager væsentligt til vores strategier og i vores produktudvikling. Blandt andet oplysning om markedstrends og muligheder indenfor Foodservice og i retail, nye lokale samarbejdspartnere/leverandører, der i høj grad øger værdisætning, og storytelling på færdigproduktet samt nye kontakter for afsætning af vores varer, siger direktør for Bornholmerslagteren, Richard Jørgensen.

Bornholms Vækstforum har med midler fra Den Europæiske Regionalfond givet tilsagn om et nyt fødevareklyngeprojekt, så momentum kan fastholdes og flere lokale virksomheder kan få hjælp til at udvikle deres virksomhed, deltage i erfa-grupper, temamøder og workshops. Fødevareklyngen er i øvrigt et af initiativerne i den bornholmske fødevarevarestrategi.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078