23948sdkhjf

Harboe-topchef kører næste generation i stilling

Ideen om at lade ledelsen af børsbryggeriet blive i familien vækker dog ikke udelukkende begejstring

Får den 76-årige topchef for Harboe Bernd Griese sin vilje, bliver det datteren og svigersønnen, der kommer til at overtaget styrepinden i Harboe fremover. Det skriver Finans.

Svigersønnen Søren Malling opfylder lige nu en rolle som logistikdirektør, og datteren Karina Harboe Laursen sidder i den internationale afdeling. Begge sidder desuden i selskabets bestyrelse.

Bernd Griese er begyndt at trappe ned som forberedelse til generationsskiftet, men han opfylder stadig jobbet som administrerende direktør og koncerndirektør lidt endnu, så aftagerne kan blive kørt ordentligt i stilling.

Det vækker dog ikke udelukkende begejstring blandt investorerne, at der er planer om at holde ledelsen i familien, ifølge Finans. Blandt andet kritiserer professor Flemming Poulfelt fra CBS ideen og siger, at eksterne kræfter bør teste kandidaternes kunnen.

- Det skal gøres for at sikre, at selskabet kommer til at fungere, så det ikke bare er den hidtidige ejers ønsker, der realiseres. Det er fint, hvis det kan gå op i en højere enhed at få familiemedlemmerne ind i ledelsen, men det er også en risikabel vej. Harboe risikerer at få et ordentligt hug i snuden, siger Flemming Poulfelt til Finans.

Bernd Griese er dog ikke enig i kritikken – og peger blandt andet på, at bryggeriet for nyligt ansatte en salgsdirektør med fortid hos konkurrenten.

Kilde: Finans

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062